SHAXSIY HIMOYA VOSITALARI:TURLARI,QO‘LLANILISHI VA ULARNI TANLASH MEZONLARI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada shaxsiy himoya vositalarining ishlab chiqarish va boshqa ish faoliyatida tutgan o‘rni, ularning asosiy turlari, qo‘llanilish sohalari hamda tanlash mezonlari haqida fikr yuritilgan. Mehnat muhofazasi tizimida xodim salomatligini saqlash va baxtsiz hodisalarni kamaytirishda muhim vosita hisoblanadi. Turli xavfli ishlab chiqarish omillariga qarshi to‘g‘ri tanlangan va to‘g‘ri qo‘llanilgan himoya vositalari jarohatlanish darajasini sezilarli darajada kamaytiradi. Maqolada shuningdek, shaxsiy himoya vositalarini tanlashda e’tiborga olinadigan texnik, ergonomik va me’yoriy talablar tahlil qilinadi hamda amaliy tavsiyalar beriladi.