OʻZBEKISTONDA KIMYO SANOATINING RIVOJLANISHI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekistonda kimyo sanoatining shakllanishi, rivojlanish bosqichlari va hozirgi holati haqida so‘z yuritiladi. Kimyo sanoati mamlakat iqtisodiyotining muhim tarmoqlaridan biri bo‘lib, neft-gaz, qishloq xo‘jaligi, farmatsevtika, to‘qimachilik va boshqa sohalarni xomashyo bilan ta’minlaydi. Maqolada "Navoiyazot", "Farg‘onaazot", "Maksam-Chirchiq", "Uzbekneftegaz" kabi yirik kimyo korxonalari faoliyati va ularning innovatsion texnologiyalar asosida modernizatsiya qilinishi tahlil etilgan. Shuningdek, sohaning eksport salohiyati, investitsion imkoniyatlari va kelajakdagi istiqbollari haqida ham ma’lumot berilgan. Mazkur maqola Oʻzbekistonda kimyo sanoatining taraqqiyoti va uning milliy iqtisodiy o‘sishga qo‘shayotgan hissasini yoritishga qaratilgan.