JADIDLAR HARAKATI VA MILLIY UYG‘ONISHNING ILDIZLARI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada XIX asr oxiri va XX asr boshlarida shakllangan jadidlar harakatining tarixiy, siyosiy va madaniy ildizlari tahlil qilinadi. Harakatning Turkiston jamiyatidagi ijtimoiy-ma'rifiy uyg‘onishga qo‘shgan hissasi ochib beriladi. Tadqiqotda tarixiy manbalar va zamonaviy ilmiy qarashlar asosida jadidchilik harakatining milliy uyg‘onish jarayonidagi o‘rni yoritilgan.