ELEKTROMAGNIT TO‘LQINLARNING MOBIL TEXNOLOGIYALARGA TA’SIRI VA XAVFSIZLIGI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada elektromagnit to‘lqinlarning mobil texnologiyalar orqali inson sog‘lig‘iga, atrof-muhitga va texnik xavfsizlikka ta’siri ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Mobil aloqa qurilmalari, Wi-Fi, 5G va boshqa radiochastota qurilmalari tomonidan tarqatiladigan elektromagnit to‘lqinlarning biologik ta’siri, xalqaro xavfsizlik me’yorlari, ularning salbiy oqibatlari va ehtiyot choralariga alohida e’tibor qaratiladi. Shuningdek, O‘zbekiston sharoitida mobil texnologiyalar xavfsizligining holati ham yoritiladi.