VOLEYBOL TARIXI - KELIB CHIQISHI, RIVOJLANISHI VA BUGUNGI HOLATI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada voleybol sport turining tarixiy kelib chiqishi, xalqaro miqyosda tarqalishi va O‘zbekistonda rivojlanishi haqida tahliliy ma’lumotlar berilgan. Maqolada voleybolning jahon sporti sifatida rivojlanish bosqichlari, FIVB (Xalqaro voleybol federatsiyasi) tashkil topishi, Olimpiya o‘yinlariga kiritilishi va plyaj voleyboli kabi yangi yo‘nalishlarining paydo bo‘lishi batafsil yoritilgan. O‘zbekistonda voleybolga qiziqish ortib borayotgani, turli yosh toifalari o‘rtasida musobaqalar o‘tkazilayotgani hamda yosh sportchilarning xalqaro maydonlarga chiqayotgani haqida ma’lumot berilgan.