INDIGOFERA O’SIMLIGI POYASINING BIOMETERIK O’LCHOVLARIGA TURLI XIL BIOSTIMULYATORLARNING ME’YORLARINING TA’SIRI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola Indigafera o’simligining poyasining uzunligiga turli xil biostimulyatorlarning turli xil me’yorlarining ta’siri o’rganildi.  Bunda turli xil biostimulyatorlarning turli xil me’yorlarda o’simlikning ekmasdan oldin urug’ga ishlov berish, shonalash va gullash fazalarida qo’llanilob eng yaxshi natija Bioduksning gektariga 1.2 l me’yorida berilgan bashqa biostimulyatorlarga nisbatan poyasining balandligiga va yon shoxlar soniga ijobiy natija berganligiolib borilgan tajribalarda aniqlandi.