TERMINAL DAVRDAGI BEMORLARNI PARVARISH QILISHNING TIBBIY-PSIXOLOGIK VA AXLOQIY ASOSLARI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada terminal bosqichdagi bemorlarni parvarish qilish masalalari chuqur tahlil qilinadi. Terminal holat – bu bemorning hayotini saqlab qolish deyarli imkonsiz bo‘lgan kasallik bosqichidir. Bu bosqichda bemorga og‘riqni yengillashtirish, psixologik-ruhiy yordam ko‘rsatish va axloqiy qo‘llab-quvvatlash asosiy maqsadga aylanadi. Maqolada palliativ yordamning mohiyati, tibbiy va ijtimoiy xizmatlarning o‘zaro aloqasi, shuningdek hamshiralik xizmatlarining o‘rni yoritiladi.