MAQOL VA MATALLARNING MILLIY O‘ZIGA XOSLIGI (Modern education and development, 2025)
Ma’lumki, maqol va matallar xalq og‘zaki ijodining qadimiy va sermazmun qismlaridan biri bo‘lib, ular  o‘zida har bir millatning tarixi, madaniyati va turmush tarzini aks ettiradi. Maqol va matallar xalqning dunyoqarashi, falsafasi va hayotiy tajribalarining o‘ziga xos ifodasi bo‘lib, mintaqadan mintaqaga farqlanadi. Milliy maqollar va matallar bir millatning ruhiy olamini, qadriyatlarini va tarixiy merosini o‘zida aks ettiradi. Ushbu maqolada maqol va matallarning milliy o‘ziga xosliklarini, ayniqsa, o‘zbek xalqining mazkur mavzudagi g‘oyalari, ularning tarqalishiga sabab bo‘lgan omillarni, mintaqaviy farqlanishlarini va ularning millat uchun ahamiyatini ko‘rib chiqamiz.