STRESSNI BARTARAF ETISHDA KOPING STRATEGIYASINI QO’LLASH (Modern education and development, 2025)
Bu maqolada o’smirlarda koping xulq – atvorning namoyon bo’lishi sohasida olib borilgan izlanishlar asosida to’plangan malumotlar, xorij psixolg olimlarining bu boradagi psixologik qarashlari yoritib berilgan. O’smirlarda koping xulq –atvor va stressli vaziyatlarda javob reaksiyasi o’rtasidagi mutanosiblik bilan bog’liq  ijtimoiy psixologik omillarni empirik jihatdan o‘rganish haqida ma’lumotlar keltirib o’tilgan.