O‘RTA OSIYODAGI MILLIY-HUDUDIY BO‘LINISH VA UNING OQIBATLARI (Modern education and development, 2025)
Ilmiy maqolada Sovet Ittifoqi tomonidan 1924–1936 yillarda O‘rta Osiyoda amalga oshirilgan milliy-hududiy chegaralash siyosatining tarixiy sabablari, amalga oshirish mexanizmlari hamda u olib kelgan siyosiy, ijtimoiy va madaniy oqibatlar tahlil qilinadi. Maqolada millatlararo munosabatlar, chegaraviy nizolar, sun’iy ravishda ajratilgan xalqlar taqdiri, ayniqsa, o‘zbek xalqi misolida milliy birlikka yetkazilgan zarba haqida so‘z yuritiladi. Bo‘linish siyosatining hozirgi kunda ham davom etayotgan murakkab merosi ko‘rib chiqiladi.