KORXONALARDA ISHLAB CHIQARISH JARAYONINI HISOBGA OLISH (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola korxonalarda ishlab chiqarish jarayonini hisobga olishning teorik va amaliy jihatlarini o‘rganadi. Maqolada ishlab chiqarish jarayonlarini monitoring qilish, xarajatlarni tahlil qilish va resurslardan samarali foydalanishni ta’minlash uchun hisob tizimlarining ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Zamonaviy raqamli yechimlar, shu jumladan ERP tizimlari va ma’lumotlarni avtomatlashtirilgan tahlil qilish vositalarining hisob jarayonlariga ta’siri tahlil qilinadi. Sanoat misollari va statistik ma’lumotlar asosida ishlab chiqarish hisobining korxona samaradorligi va raqobatbardoshligiga ta’siri yoritiladi. Maqola strategik boshqaruvda aniq va samarali hisob tizimlarining muhim rolini ta’kidlaydi.