MILLIY QONUNCHILIKNI XALQARO BUXGALTERIYA STANDARTLARI BILAN MUVOFIQLASHTIRISH (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola milliy qonunchilikni xalqaro buxgalteriya standartlari bilan muvofiqlashtirish masalalariga bag‘ishlangan. Maqolada milliy buxgalteriya tizimlarini global standartlarga moslashtirishning iqtisodiy va huquqiy jihatlari tahlil qilinadi. XBHSni joriy etishning korxonalar faoliyatiga, moliyaviy hisobotlar shaffofligiga va xalqaro investitsiyalarni jalb qilishga ta’siri o‘rganiladi. Mahalliy qonunchilikdagi to‘siqlar, muvofiqlashtirish jarayonidagi muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ko‘rib chiqiladi.