HAMID OLIMJON SHE'RLARINING LINGVOPOETIK XUSUSIYATLARI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada evristik ta’limning mohiyati, uning o‘quvchilarning ijodiy (kreativ) fikrlashini shakllantirishdagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Muallif evristik metodlar orqali o‘quvchilarning o‘ziga xos tafakkurini rivojlantirish, muammoli vaziyatlarda mustaqil qaror qabul qilish ko‘nikmalarini shakllantirishning usullari va didaktik yondashuvlarini tahlil qiladi.