MILLIY TIKLANISH DEMOKRATIK PARTIYASINING IQTISODIY VA TURISTIK RIVOJLANISHGA QO‘SHGAN HISSASI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada Milliy Tiklanish Demokratik Partiyasining (MTDP) O‘zbekiston milliy iqtisodiyoti hamda turizm sohalariga qo‘shgan hissasi siyosiy hujjatlar, saylovoldi dasturlar va amaliy tashabbuslar asosida tahlil qilinadi. Xususan, partiyaning milliy qadriyatlar va madaniy merosni iqtisodiy resurs sifatida ilgari surishi, ichki va tashqi turizm salohiyatini rivojlantirishga doir siyosiy takliflari hamda qonunchilik tashabbuslari yoritiladi. Mazkur maqola siyosiy partiyalar faoliyatining iqtisodiy strategiyalar bilan uzviy bog‘liqligini tahlil qilishga yo‘naltirilgan bo‘lib, iqtisodiyotni milliylik asosida modernizatsiya qilish konsepsiyasining amaliy samaradorligini ochib beradi.