ASTRONOMIYA DARSLARIDA VIRTUAL LABORATORIYA MASHGʻULOTLARINING O‘RNI VA AHAMIYATI (Modern education and development, 2025)
Maqolada samoviy jismlarni kuzatish va fanga kognitiv qiziqishni Revojlantirish uchun astranomiya darslarida virtual laboratoriya mashgʻulotlarini oʻtkazish zarurligi muhokama  qilinadi. Tadqiqotda virtual laboratoriya mashg‘ulotlarining kognitiv rivojlanishga ta’siri nazariy va amaliy jihatdan yoritilgan. Stellarium  dasturi yordamida vertual laboratoriya mashgʻulotlarini  bajarilishiga misollar keltirilgan.