MAHALLIY DAVLAT HOKIMIYATI ORGANLARI TOMONIDAN CHIQARILADIGAN QARORLARNING KORRUPSIYAVIY XATARLARINI KAMAYTIRISH BO‘YICHA KONSTITUTSIYAVIY-HUQUQIY CHORA-TADBIRLAR (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada mahalliy davlat hokimiyati organlari tomonidan chiqariladigan qarorlarning konstitutsiyaviy-huquqiy asoslari, ularning korrupsiyaviy xatarlarini tahlil qilish hamda bu xatarlarni kamaytirish yo‘llari chuqur o‘rganiladi. Muallif O‘zbekiston Respublikasida mahalliy boshqaruv tizimi ochiqligini ta’minlash, fuqarolarning qaror qabul qilishdagi ishtirokini kengaytirish va nazorat mexanizmlarini kuchaytirish orqali korrupsiyani oldini olish yo‘llarini taklif qiladi. Xorijiy tajriba tahlili orqali milliy qonunchilikni takomillashtirish bo‘yicha ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilgan.