RAQAMLI ASRDAGI YANGI JUMBOQ (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada raqamli transformatsiya jarayonida yuzaga kelayotgan murakkabliklar — yangi davrning "jumboqlari" ilmiy-nazariy tahlil qilinadi. Jumladan, sun’iy intellektning rivojlanishi, katta hajmdagi ma’lumotlar (Big Data) oqimi, raqamli shaxsiylik, kiberxavfsizlik va inson omilining texnologiyalar bilan o‘zaro ta’siri masalalari o‘rganiladi. Maqolada insoniyat oldida turgan asosiy savollar — raqamli texnologiyalar nazoratini saqlab qolish, axloqiy chegaralarni belgilash va barqaror raqamli muhitni shakllantirish yo‘nalishlarida ilmiy xulosalar keltiriladi.