TIL O‘RGANISHNING AFZALLIKLARI VA AHAMIYATI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada xorijiy tillarni o‘rganishning shaxsiy, ijtimoiy va kasbiy jihatdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Globallashuv sharoitida til bilimining roli ortib borayotgan bo‘lib, u nafaqat aloqa vositasi, balki shaxsiy taraqqiyot, kognitiv rivojlanish va iqtisodiy imkoniyatlar eshigi sifatida namoyon bo‘lmoqda. Tadqiqotlar asosida til o‘rganishning inson tafakkuriga, madaniyatlararo aloqalarga va ta’lim-ijodiy salohiyatga ta’siri tahlil qilinadi. Maqolada bu boradagi ilmiy qarashlar va tahlillar asosida til o‘rganishning dolzarbligi asoslab berilgan.