ILIMLI AYOL JAMIYAT KUZGUSI (Modern education and development, 2025)
Ayol va ilm o‘rtasidagi aloqalar tarix davomida har doim diqqat markazida bo‘lgan. "Ilim bilan ayol jamiyat kuzgusi" degan ibora, o‘zbek xalq adabiyotida nafaqat ilm va ta'limning qadri, balki ayolning jamiyatdagi o‘rni va rolini ham ifodalaydi. Ayolning ilm olish orqali jamiyatga qo‘shgan hissasi haqida gapiradigan bo‘lsak, ta'limning faqat o‘ziga emas, balki atrofdagilarga, butun jamiyatga ham katta ta'sir ko‘rsatishini ta'kidlash kerak.