AMIR TEMUR DAVRIDA ILM-FAN TARAQQIYOTI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada Amir Temur hukmronlik qilgan davrda ilm-fan va madaniyat sohalarida yuz bergan yuksalishlar tahlil qilinadi. Buyuk sarkarda nafaqat harbiy yurishlar, balki ilm-fan, madaniyat, arxitektura va adabiyotning taraqqiyotiga ham alohida e’tibor qaratgan. Maqolada Temur tomonidan qurilgan ilmiy va diniy maskanlar, olimlarga ko‘rsatilgan hurmat-ehtirom, Temuriylar davrining buyuk allomalari – Qazizoda Rumiy, Ulug‘bek, G‘iyosiddin Koshiy kabi olimlarning faoliyati haqida ma’lumotlar bayon etiladi. Shuningdek, bu davrning ilmiy-madaniy merosi bugungi kunda ham muhim ahamiyatga ega ekani ta’kidlanadi.