TURKISTONDA MATBAACHILIKNING VUJUDGA KELISH SHART–SHAROITLARI (Modern education and development, 2025)
XIX asrning ikkinchi yarmida Turkistonda birinchi marta bosma kitob nashr etila boshlandi. Bu g’oyat muhim tarixiy voqea edi. Lekin O`rta Osiyoning markaziy shaharlarida bosmaxonalarning tashkil etilishini mustamlakachi ruslarning o`lkaga ko`rsatgan “marhamati” sifatida qabul qilish kerak emas.