EHTIMOLLAR NAZARIYASI MAVZUSINI O'QITISHDA YANGI PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola ehtimollar nazariyasi fanini o‘qitishda zamonaviy pedagogik texnologiyalardan foydalanishning o‘ziga xos xususiyatlari va afzalliklarini keng ko‘lamda tahlil qiladi. Maqolada interaktiv ta’lim platformalari, simulyatsiya vositalari, o‘yinlashtirish usullari, virtual va kengaytirilgan reallik texnologiyalari, shuningdek, sun’iy intellekt asosidagi ta’lim vositalarining o‘quv jarayoniga ta’siri chuqur o‘rganiladi. Ushbu texnologiyalarni qo‘llashning afzalliklari, qiyinchiliklari va ularni ta’lim muassasalarida samarali joriy etish yo‘llari muhokama qilinadi. Maqolaning asosiy maqsadi — o‘quvchilarning ehtimollar nazariyasiga bo‘lgan qiziqishini oshirish, mavzuni chuqur tushunishlarini ta’minlash va zamonaviy ta’limda innovatsion yondashuvlarni rivojlantirishga hissa qo‘shishdan iborat. Shuningdek, maqolada ushbu texnologiyalarni sinfda qo‘llash bo‘yicha amaliy tavsiyalar va ularning ta’lim sifatiga ta’sirini baholash usullari keltiriladi.