KICHIK KORXONALAR UCHUN MOSLASHTIRILGAN CRM STRATEGIYALARI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada kichik biznes subyektlari faoliyatida mijozlar bilan aloqalarni samarali yuritish vositasi sifatida CRM (Customer Relationship Management — Mijozlar bilan munosabatlarni boshqarish) tizimining ahamiyati va unga moslashtirilgan strategiyalar tahlil qilinadi. Maqolada kichik korxonalar uchun CRM tizimini joriy etishning zaruriyati, samaradorlikka ta’siri, xarajat va foyda mutanosibligi, shuningdek, raqamli transformatsiya sharoitida ularning biznes modeliga qanday integratsiyalashuvi yoritilgan. Shuningdek, mavjud tajribalar, oddiy va qulay yechimlar, mobil CRM ilovalari, sektor va mijoz turiga qarab moslashtirish yo‘llari ham ko‘rib chiqiladi. CRM tizimlaridan foydalanish kichik korxonalar mijozlar bazasini kengaytirish, mijoz sadoqatini oshirish, sotuv samaradorligini kuchaytirish va raqobatbardoshlikni ta’minlash imkonini berishi ilmiy va amaliy dalillar asosida asoslab beriladi.