MILLIY QADRIYATLARNING IJTIMOIY MUNOSABATLARDAGI AHAMIYATI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola “Milliy qadriyatlarning ijtimoiy munosabatlardagi ahamiyati” mavzusiga bag‘ishlanib, o‘zbek xalqining milliy qadriyatlarining mohiyati, ularning ijtimoiy munosabatlarga ta’siri va zamonaviy sharoitdagi muammolarini tahlil qiladi. Maqolada milliy qadriyatlarning tarixiy shakllanishi, oila, mahalla va jamoatchilik bilan hamkorlik kabi unsurlarning jamiyatdagi o‘rni muhokama qilinadi. Shu bilan birga, globalizatsiya, texnologiya va migratsiya ta’sirida ushbu qadriyatlarning o‘zgarishi va saqlanib qolish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Maqola oxirida milliy qadriyatlarning kelajagi uchun takliflar berilib, ularni zamonaviy sharoitga moslashtirish va yosh avlodga yetkazish bo‘yicha amaliy choralar keltiriladi. Maqola o‘zbek jamiyatining ma’naviy birligini mustahkamlashda milliy qadriyatlarning dolzarbligini ta’kidlaydi.