RAQAMLASHTIRISH, SANOATLASHTIRISH VA INFRATUZILMA LOYIHALARNING O‘ZBEKISTON IQTISODIYOTIDAGI O‘RNI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola O‘zbekiston iqtisodiyotidagi raqamlashtirish, sanoatlashtirish va infratuzilma loyihalarining o‘rni va ahamiyatini keng ko‘lamda tahlil qiladi. Raqamli iqtisodiyotning mehnat bozoriga, sanoat korxonalarida avtomatlashtirishning ishlab chiqarish samaradorligiga va infratuzilma loyihalarining iqtisodiy o‘sishga ta’siri batafsil yoritiladi. “Raqamli O‘zbekiston-2030” strategiyasi doirasida amalga oshirilayotgan loyihalar, ularning natijalari va kelajakdagi istiqbollari ko‘rib chiqiladi. Maqolada ushbu jarayonlarning afzalliklari, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha takliflar keltiriladi. Shuningdek, raqamlashtirish va sanoatlashtirishning ijtimoiy sohalarga ta’siri va global raqobatbardoshlikka hissa qo‘shishi tahlil qilinadi.