ZAMONAVIY GIGIYENA VA TIBBIY EKOLOGIYA, ULARNING TIBBIYOTDAGI O'RNI (Modern education and development, 2025)
Zamonaviy gigiyena va tibbiy ekologiya inson salomatligini saqlash va yaxshilashda muhim o‘rin tutadi. Gigiyena so‘zi yunoncha "hygieinos" so‘zidan kelib chiqqan bo‘lib, tozalikka oid bo‘lgan barcha qoidalar va choralarni anglatadi. Zamonaviy gigiyena esa insonning yashash sharoitlari, oziqlanishi, ish faoliyati va dam olish tarzini sog‘lomlashtirishga qaratilgan ilmiy asoslangan choralar yig‘indisidir. Gigiyena inson organizmini kasalliklardan himoya qilish, uning salomatligini saqlash va mustahkamlashda asosiy vosita hisoblanadi.