DAVOLASH-PROFILATIKA MUASSASALARI GIGIYENASINING UMUMIY ASOSLARI (Modern education and development, 2025)
Davolash-profilaktika muassasalari gigiyenasining umumiy asoslari bemorlar va tibbiyot xodimlari uchun sog‘lom va xavfsiz muhit yaratish, kasalliklarning oldini olish hamda davolash jarayonlarini samarali tashkil etishda muhim ahamiyatga ega bo‘lgan fan va amaliyot sohasidir. Ushbu soha gigiyena qoidalari, sanitariya normalari va tibbiy ekologiya tamoyillarini o‘z ichiga oladi, bu esa muassasalarda infeksion kasalliklarning tarqalishini oldini olish, shuningdek, bemorlarning va tibbiyot xodimlarining sog‘lig‘ini saqlashga xizmat qiladi.