ISHLAB CHIQARISH MUHITINING FIZIK, KIMYOVIY VA BIOLOGIK OMILLARI HAQIDA TUSHUNCHA. ISHLAB CHIQARISHDA DAVOLOVCHI-PROFILAKTIK OVQATLANISH HAQIDA TUSHUNCHA (Modern education and development, 2025)
Ishlab chiqarish muhitining omillari inson salomatligi va ish unumdorligiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Bu omillar fizik, kimyoviy va biologik bo‘limlarga bo‘linadi va har biri o‘ziga xos xususiyatlarga ega. Ishlab chiqarish muhitining fizik omillari asosan ish joyidagi harorat, shovqin, yorug‘lik, namlik va radiatsiya kabi omillarni o‘z ichiga oladi. Bu omillar ishchilar salomatligiga ta’sir ko‘rsatib, ularning ish samaradorligini pasaytirishi mumkin.