OQÍWSHÍ JASLARDÍ SAZ ÁSBAPLARDÍŃ QÁLIPLESIP RAWAJLANÍW TARIYXÍ TIYKARÍNDA OQÍTÍW USÍLLARÍ (Modern education and development, 2025)
Bul maqalada qaraqalpaq xalqınıń kelip shıǵıwı hám turmıs táriziniń mádeniyat tarawı menen baylanısıp kelgeniligi sonıń menen birge soń dáwirde shertilgen saz asbaplar olsrdıń toparlarǵa bólinip búgingi kúndegi kórinisi haqqında maǵlıwmat berilgen.