ERTALABKI OVQATLANISH TARTIBI VA UNING BOLALARNING KOGNITIV RIVOJLANISHIGA TA’SIRI. MAKTAB YOSHIDAGI BOLALARDA KONSENTRATSIYA VA AQLIY FAOLIYAT (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada ertalabki ovqatlanishning maktab yoshidagi bolalar uchun ahamiyati, uning kognitiv rivojlanish, diqqat va aqliy faoliyatga ko‘rsatadigan ta’siri o‘rganiladi. Tadqiqot davomida muntazam nonushta qiladigan va qilmaydigan bolalar o‘rtasida diqqat markazida ushlab turish, vazifalarni bajara olish darajasi va umumiy aqliy faoliyatdagi farqlar kuzatildi.