INVESTITSION SALOHIYATDAN OQILONA FOYDALANISH VA UNING SAMARADORLIGINI TAKOMILLASHTIRISH (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada investitsion salohiyat tushunchasi, uning iqtisodiy o‘sishdagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Hududlar va tarmoqlar darajasida investitsion salohiyatdan oqilona foydalanishning zarurati asoslab beriladi. Muallif investitsiya resurslarining samarali taqsimoti, ularni jalb etish strategiyalari hamda investitsiyaviy muhitni yaxshilash bo‘yicha taklif va tavsiyalar beradi. Shuningdek, xorijiy va ichki investitsiyalarni jalb etishning ustuvor yo‘nalishlari yoritilib, ularning natijadorligini baholash indikatorlari ko‘rib chiqiladi. Maqolada statistik ma’lumotlar, tahliliy yondashuvlar va ilg‘or xorijiy tajriba asosida xulosa va takliflar ishlab chiqilgan.