SUG’URTA BOZORINING MOHIYATI, TARKIBI VA TURLARI (Modern education and development, 2025)
Maqolada sug‘urta bozorining iqtisodiy tizimdagi o‘rni, uning mohiyati va asosiy funksiyalari tahlil qilinadi. Sug‘urta bozori tarkibi, ya’ni ishtirokchilari, sug‘urta mahsulotlari va xizmatlari, shuningdek, sug‘urta turlarining xususiyatlari batafsil ko‘rib chiqiladi. Muallif sug‘urta turlarini turlarga ajratib, ularning har biri bo‘yicha iqtisodiyot va jamiyatga ta’sirini tahlil qiladi. Sug‘urta bozorining samarali faoliyati uchun zarur shart-sharoitlar va rivojlanish istiqbollari ham ko‘rsatib o‘tiladi. Maqola sug‘urta bozorining rivojlanishiga oid ilmiy nazariy va amaliy jihatlarni o‘zida mujassam etgan.