TINISH BELGILARIGA OID MASHQ VA TOPSHIRIQLAR TAHLILI, YOZMA NUTQNI SHAKLLANTIRISHDA ULARNING ROLI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada tinish belgilariga oid mashq va topshiriqlarning tahlili hamda ular orqali o‘quvchilarning yozma nutqini shakllantirishdagi o‘rni ko‘rib chiqilgan. Tinish belgilarini to‘g‘ri qo‘llash malakasi — yozma savodxonlikning asosiy omillaridan biri bo‘lib, u o‘quvchining fikrni aniq, mantiqiy va uslubiy jihatdan to‘g‘ri ifodalashiga xizmat qiladi. Maqolada amaliy mashqlar, tahliliy topshiriqlar va ularning samaradorlik darajasi haqida misollar asosida fikr yuritilgan.