MAHMUD KOSHG‘ARIYNING ILM, AXLOQ VA RAHBARLIK HAQIDAGI HIKMATLARI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada Mahmud Koshg‘ariyning "Devonu lug‘otit turk" asarida ifodalangan ilmga intilish, halollik, ustozga hurmat va rahbarlikka doir hikmatlari tahlil etiladi. Asarda keltirilgan to‘rtta hikmat zamonaviy ta’lim-tarbiya tizimi bilan uyg‘un holda pedagogik yondashuv asosida sharhlanadi. Ilm, axloq va ijtimoiy barqarorlik g‘oyalari asosida yosh avlodda milliy qadriyatlarni shakllantirishga xizmat qiluvchi g‘oyaviy mazmun ochib beriladi.