AN’ANAVIY BOShQARUV MODELLARINING O‘ZGARUVChAN MUHITDAGI SAMARASIZLIGI TAHLILI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada an’anaviy boshqaruv modellarining o‘zgaruvchan muhitdagi samarasizlik jihatlari tahlil qilingan. Jahon va mahalliy tajribaga tayanilgan holda, Waterfall kabi chiziqli modellar loyihalardagi kechikishlar, xarajatlar oshib ketishi va mijoz qoniqmasligi kabi muammolarni keltirib chiqarayotgani ko‘rsatilgan. IT va sanoat loyihalari tahlili natijalariga asoslanib, loyiha boshqaruvida moslashuvchanlikning yetishmasligi loyiha natijadorligiga salbiy ta’sir ko‘rsatishi aniqlangan. Shu bilan birga, adaptiv boshqaruv va Agile metodologiyalariga o‘tishning istiqbollari muhokama qilingan.