SONLI VA HARFLI IFODALAR TUSHUNCHASI VA ULARNING MATEMATIK MAZMUNI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada sonli va harfli ifodalar tushunchasi, ularning o‘ziga xos xususiyatlari va amaliy qo‘llanilishi yoritiladi. Matematik ifodalarni tushunish orqali o‘quvchilarda mantiqiy fikrlash, umumlashtirish va tahlil qilish ko‘nikmalarini shakllantirish muhimligi asoslanadi. Harfli ifodalar yordamida tenglamalar va tengsizliklar yechimiga kirishish, formulalarni umumiy shaklda ifodalashga imkon beruvchi yondashuvlar bayon etiladi. Ushbu tushunchalarning maktab matematikasidagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi.