O‘QUVCHILARDA ALGEBRAIK FIKRLASHNI SHAKLLANTIRISHDA SONLI VA HARFLI IFODALARNING O‘RNI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida algebraik fikrlashni shakllantirishda sonli va harfli ifodalarning tutgan o‘rni tahlil etiladi. Algebraik fikrlashni erta bosqichdan shakllantirish o‘quvchilarning mantiqiy tafakkuri, muammo yechish ko‘nikmalari va umumlashtirish qobiliyatlarini rivojlantirishda muhim omil hisoblanadi. Maqolada sonli va harfli ifodalarni o‘rgatish orqali o‘quvchilarda formulalar bilan ishlash, bog‘liqlikni tushunish va tushunchalarni umumlashtirish qobiliyatlarini shakllantirishning metodik asoslari yoritilgan.