SONLI VA HARFLI IFODALARNI O‘RGATISHDA PSIXOLOGIK-PEDAGOGIK YONDASHUVLAR VA ZAMONAVIY TA’LIM KONSEPSIYALARINING O‘RNI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilariga sonli va harfli ifodalarni o‘rgatishda psixologik-pedagogik yondashuvlar hamda zamonaviy ta’lim konsepsiyalarining ahamiyati yoritilgan. O‘quvchilarning aqliy rivojlanish darajasi, psixologik tayyorgarligi va individual qobiliyatlari inobatga olingan holda matematik ifodalarni o‘rgatishning samarali usullari tahlil qilingan. Zamonaviy ta’lim konsepsiyalaridan foydalanish, jumladan, konstruktivizm, faoliyatga asoslangan yondashuv va differensial ta’lim orqali o‘quvchilarda matematik fikrlashni shakllantirishning afzalliklari ko‘rsatib o‘tilgan.