TO‘G‘RI TO‘RTBURCHAKNING PERIMETRI VA MAYDONINI HISOBLASH (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada to‘g‘ri to‘rtburchak shaklining asosiy o‘lchamlari — perimetri va maydonini hisoblash usullari yoritilgan. Boshlang‘ich ta’limda ushbu geometrik shaklni o‘rgatish orqali o‘quvchilarning matematik tafakkuri va amaliy ko‘nikmalarini rivojlantirish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, perimetr va maydon tushunchalarini tushunarli tarzda yetkazish bo‘yicha samarali metodik yondashuvlar taklif etiladi.