PERIMETR VA MAYDONNI HISOBLASHDA TURLI METODLARDAN FOYDALANISH (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada perimetr va maydonni hisoblashda qo‘llaniladigan turli metodlar — vizual, amaliy, interfaol va muammoli vaziyatlar asosidagi yondashuvlar tahlil qilinadi. Har bir metodning o‘quvchilarda mustahkam bilim, mantiqiy fikrlash va amaliy ko‘nikmalarni shakllantirishdagi o‘rni ko‘rsatib o‘tiladi. Shuningdek, boshlang‘ich sinfda matematika darslarida bu metodlardan samarali foydalanish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.