YOZISH KO‘NIKMASINI SHAKLLANTIRISH VA BUNDA O‘QITUVCHINING ROLI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada yozuvni o‘rgatish jarayoni nazariy va amaliy yondashuvlar asosida tahlil qilingan. Unda yozuv bosqichlari, mahsulotga va jarayonga yo‘naltirilgan metodlar, muammoli topshiriqlar, reflektiv va metakognitiv usullar o‘rganilgan. O‘qituvchining fasilitator sifatidagi roli, yozuvdagi tahrir va qayta ishlash, shuningdek, o‘quvchilarda mustaqil va tanqidiy fikrlashni shakllantirishdagi ahamiyati ko‘rsatib berilgan. Yozuv faqat grammatik qoidalar emas, balki ijodiy tafakkur va shaxsiy ifodaning vositasi sifatida yoritilgan