BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA O‘QISHGA QIZIQISHNI OSHIRISH YO‘LLARI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida o‘qishga qiziqishni shakllantirishning asosiy yo‘llari ko‘rib chiqilgan. Jumladan, o‘yinli usullar, rag‘batlantirish, ijtimoiy-psixologik muhit va individual yondashuv orqali o‘quvchilar motivatsiyasini oshirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Qiziqishning o‘sishi ta’lim sifati va o‘quvchining shaxsiy rivojlanishiga qanday ta’sir ko‘rsatishi yoritilgan.