MILLIY QONUNCHILIKNI BMT BARQAROR RIVOJLANISH MAQSADLARI BILAN UYG‘UNLASHTIRISH ZARURIYATI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasining milliy qonunchiligini Birlashgan Millatlar Tashkilotining Barqaror rivojlanish maqsadlari (BRM) bilan uyg‘unlashtirish zarurati tahlil qilinadi. Barqaror rivojlanish konsepsiyasi global va milliy darajada dolzarb bo‘lib, u nafaqat ekologik, balki ijtimoiy va iqtisodiy barqarorlikni ham taqozo etadi. Maqolada O‘zbekiston ekologik qonunchiligi doirasida BRM bilan moslik darajasi baholanib, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ko‘rsatib o‘tiladi. Huquqiy tizimda BRM indikatorlarining rasmiylashuvi, fuqarolik ishtirokini oshirish va davlat organlari faoliyatining javobgarligi barqarorlikka xizmat qilishi asoslanadi.