ARTEMISIA ANNUA (YOVVOYI POLYN): ANTIMALARIAL VOSITA SIFATIDAGI KLINIK VA BIOLOGIK AHAMIYATI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolamda Artemisia annua o‘simligining biologik tarkibi, farmakologik xususiyatlari va ayniqsa uning antimalarial faol modda — artemisininni ishlab chiqarishdagi o‘rni haqida so‘z boradi. Shuningdek, o‘simlik asosida yaratilgan dori vositalarining klinik qo‘llanilishi, afzalliklari, xavfsizligi va dolzarbligi muhokama qilinadi. Ushbu o‘simlik zamonaviy tibbiyotda tropik kasalliklarga qarshi kurashning muhim yo‘nalishiga aylangan.