UYQU GENETIKASI: NIMA UCHUN AYRIM ODAMLAR KAM UXLAB HAM FAOL BO’LADI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada uyqu genetikasining asosiy tamoyillari, qisqa uyquga moyillikni belgilovchi genlar, shuningdek, bu holatning sog‘liqka ijobiy va salbiy ta’siri ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Kam uxlab ham samarali ishlay oladigan insonlarning organizmida qanday genetik farqlar mavjudligi aniqlanadi. Maqola tibbiyot, genetika va nevrologiya sohasi bilan bog‘liq talabalar va mutaxassislar uchun foydalidir.