ZAMONAVIY YOSHLAR VA INTERNET: FOYDA VA XAVF (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolamda zamonaviy yoshlarning internetdan foydalanish jarayoni tahlil qilinadi. Internetning yoshlar hayotidagi ijobiy jihatlari — ta’lim, ijodkorlik, ijtimoiy faollikni oshirishdagi o‘rni yoritilgan. Shu bilan birga, internetga qaramlik, psixologik muammolar, axloqiy tahdidlar va kiberjinoyatlar kabi salbiy oqibatlar ham tahlil qilinadi. Ota-onalar va pedagoglarning ushbu jarayondagi roli, yoshlarni axborot madaniyatiga o‘rgatishdagi mas’uliyati yoritiladi. Maqolada qonunchilik asoslari ham yoritilib, yoshlarni axborot xavfsizligida ongli ishtirokchiga aylantirish zarurligi ta’kidlanadi.