DUG‘LATLARNING ETNIK SHAKLLANISH JARAYONIDAGI YONDOSHUVLAR (Modern education and development, 2025)
Dug‘latlarning etnik shakllanish jarayoni haqida manbalardagi ma’lumotlarning ozligi bois dug‘lat amirligining nafaqat etnik shakllanish tarixi balki, XIV-XV asrlardagi ichtimoiy siyosiy tarixining yoritilishi ham tadqiqotchi olimlarning oldida turgan masalalardan biri hisoblanadi. Shu boisdan, ushbu maqolada Dug‘latlarning etnik tarixi haqidagi ba’zi yondoshuvlar ko‘rib chiqildi.