ISLOMDA FUQAROLIK HUQUQIY MUNOSABATLARI (MUAMALAT) (Modern education and development, 2025)
Islom huquqi necha ming yillardan beri musulmon olamida asosiy va birdan-bir huquq tizimi hisoblanadi. Musulmonlarni halollikka, poklikka va birdamlikka o’zganing joniga, moliga, mulkiga xiyonat qilsamlik ruhida tarbiyalaydi. Musulmon huquq tizimining o’ziga xos tomoni shundaki, davlat musulmonlarga diniy qarashlar bilan bir qatorda hayot tarzini ham belgilab bergan. Musulmon huquqdagi asosiy manbalardan biri bo’lgan Qur’oni Karimda ham musulmonlarning hayoti sog’lig’i mulki va boshqa huquq erkinliklari belgilab qo’yilgan. Musulmon huquq tizimi hozirgi kunda ham o’z mavqeini yo’qotmagan huquq tizimi hisoblanadi. Hozirgi zamonaviy dunyoda yashar ekanmiz musulmon davlatlari mavjud. Ular to’liq musulmonchilik an’analariga tayangan holda ish olib borishadi