IDEAL GAZ QONUNLARI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada Mendeleyev–Klapeyron tenglamasi va uning ideal gazlar holatini tavsiflashdagi roli tahlil qilinadi. Gaz bosimi, hajmi, harorati va modda miqdori orasidagi bog‘lanish matematik formulalar asosida ochib beriladi. Shuningdek, gazlar holati tenglamasining qo‘llanilish sohasi, cheklovlari hamda amaliyotdagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Maqola fizika va kimyo yo‘nalishida tahsil olayotgan talabalar uchun muhim nazariy asos bo‘lib xizmat qiladi.