O’ZBEKISTONNING FIZIKA VA TEXNIKA SOHASIGA HISSA QO’SHGAN TANIQLI OLIMLAR (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi Fanlar akademiyasi akademiklari — texnika fanlari doktori Nodirbek Yusupbekov, fizika-matematika fanlari doktorlari Abdug‘afur Mamadalimov va Muxammad Kabir Baxodirxanovlarning hayoti, ilmiy faoliyati va ularning O‘zbekiston ilm-faniga qo‘shgan ulkan hissasi yoritilgan. Maqolada ushbu olimlarning yaratuvchisi bo‘lgan ilmiy maktablar, ularning zamonaviy texnologik jarayonlar, yarimo‘tkazgichlar fizikasi, avtomatlashtirilgan boshqaruv tizimlari va tabiiy yarimo‘tkazgichlar kabi sohalardagi ishlari keng tahlil qilingan. Shuningdek, maqolada yosh avlodga ilmiy merosni yetkazishdagi ularning o‘rni va dolzarb ilmiy yo‘nalishlari haqida so‘z yuritiladi.